İKÜ Hemşirelik Bölümü Öğrencilerine Yönelik, “Objektif Yapılandırılmış Klinik Sınavı” Gerçekleştirildi

Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencilerine yönelik, 28 Nisan 2022 Pazartesi günü 09.00-17.30 saatleri arasında “Objektif Yapılandırılmış Klinik Sınavı (OSCE)” gerçekleştirildi. “Hemşirelik Esasları” dersinde öğrencilerin kliniğe hazırlanmaları için laboratuvar ortamında maket ya da gönüllü bireyler üzerinde yapılan “Objektif Yapılandırılmış Klinik Sınavı”na hazırlıklar 6 aydan fazla sürdü. Öğretim elemanlarımız ile deneyimlerini paylaşan Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nden Dr. Öğr. Gör. Tuba Şengül, sınav hakkında bilgilendirmek ve kaygılarını azaltmak için öğrencilerimize eğitim verdi. Sınava Dr. Öğr. Üyesi Meral Madenoğlu Kıvanç sorumluluğunda; Prof. Dr. Asiye Gül, Dr. Öğr. Üyesi Sevda Türen, Dr. Öğr. Üyesi Mukaddes Turan Miral, Arş. Gör. Rahime Atakoğlu Yılmaz ve Arş. Gör. Cennet Kara Özçalık katıldı. Sınav günü gözlemci olarak ise; İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Nuran Gençtürk, Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Gülbahar Keskin ve Öğr. Gör. Ayşenur Turan ile İstanbul Gedik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Öğr. Gör. Tuba Çatak Tanyel davet edildi.

BAP projesi kapsamında gerçekleştirilen OSCE sınavı, akademisyenlerimize ve öğrencilerimize unutulmayacak bir deneyim kazandırdı.

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 05/06/2022 - 14:51