Hemşirelik Bölümü'nün İlk Mezunları Kamudaki Görevlerine Başlayacak

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı'nda ilk mezunlarını verdi. Mezun olan 14 öğrencimizden 10’u KPSS sonucuna göre tercih yaptı ve bunlardan 8 tanesi kamu kurumlarına yerleşti. Mezunlarımız; Okmeydanı Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi, Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Başakşehir Devlet Hastanesi, İstanbul Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile İstanbul Çatalca İlyas Çokay Devlet Hastanesi'nde önümüzdeki günlerde görevlerine başlayacak.

Halk Sağlığı Hemşireliği Darülaceze Eğitimleri

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, “Halk Sağlığı Hemşireliği” dersi kapsamında 29 Kasım 2023 tarihinde T.C. Darülaceze Başkanlığı’nda sağlık eğitimleri verdiler. Hemşirelik Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Kübra İncirkuş danışmanlığında, Darülaceze sakinlerine yönelik; “Doğru El Yıkama”, “Deri Yoluyla Bulaşan Enfeksiyon Hastalıkları”, “Sigara Kullanımının Önlenmesi” ve “Akılcı İlaç Kullanımı” konularında sunumlar yapıldı. Sunumların ardından eğitime katılan sakinlerin soruları cevaplandı ve konuyla ilgili broşürler verildi.

“Ergenlikte Sağlıklı Büyüme ve Gelişme"

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Mukaddes Turan Miral, Özel Küçükçekmece Halkalı Okyanus Ortaokulu'nun 5 ve 6. sınıf öğrencileri için düzenlediği eğitime konuşmacı olarak katıldı. 15 Mart 2023 Çarşamba günü 10.30-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilen eğitimde, Dr. Öğr. Üyesi Mukaddes Turan Miral “Ergenlikte Sağlıklı Büyüme ve Gelişme” başlıklı sunumunu yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi Mukaddes Turan Miral, “Doğumda Ağrı Yönetimi ve Kanıt Temelli Uygulamalar” Başlıklı Eğitimde Sunum Yaptı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Mukaddes Turan Miral, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün gebe okullarında çalışan hemşire ve ebeler için düzenlediği “Doğum Fizyolojisi, Ağrı Yönetimi ve Kanıt Temelli Uygulamalar” konulu eğitime konuşmacı olarak katıldı. 20 Şubat 2023 Pazartesi günü 09.00- 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilen eğitimde, Dr. Öğr. Üyesi Mukaddes Turan Miral “Doğumda Ağrı Yönetimi ve Kanıt Temelli Uygulamalar” başlıklı sunumunu yaptı.

Uzman Hemşire Nurgül Turgut ve Uzman Hemşire Ayşe Güldür Hemşirelik Bölümü'nün Konuğu Oldu

Hemşirelik Bölümü'nde verilen "HEM7007 Kariyer Geliştirme" dersine, S.B.Ü Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Eğitim Okulu'ndan Uzman Hemşire Nurgül Turgut ve Uzman Hemşire Ayşe Güldür konuk oldu. Online olarak gerçekleştirilen etkinlikte; Gebe Okulu’nda hemşirelik ve eğitim faaliyetleri, gebe okulunun işleyişleri ile eğitim hemşireliği görev yetki ve sorumlulukları hakkında öğrencilerimize bilgi verildi.

“17. Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği (TKDCD) Ulusal Kongresi”

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sevda Türen, 17-20 Kasım 2022 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen “17. Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği (TKDCD) Ulusal Kongresi”nde sunduğu “Kardiyovasküler acil ve yoğun bakımlarda çalışan hemşirelerin triyaj karar verme düzeyleri ve etkileyen faktörler” başlıklı çalışma ile “Sözel Bildiri Üçüncülük Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Dr. Öğr. Üyesi Sevda Türen “H&T Akademi - Hemşirelik ve Teknikerlik Eğitim Platformu” Projesinde Yer Aldı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sevda Türen, Türk Kardiyoloji Derneği Kardiyovasküler Hemşire ve Teknisyenlik Proje Grubu tarafından hayata geçirilen “H&T Akademi - Hemşirelik ve Teknikerlik Eğitim Platformu” projesinde yer aldı. Dr. Öğr. Üyesi Türen; kardiyoloji alanında teorik ve klinik bilgi ve deneyimlerin aktarıldığı platformda, “Kardiyovasküler Sistem Anatomi ve Fizyolojisi - Kardiyovasküler Sistemin Tanılaması ve Fiziksel Muayenesi” başlıklı sunumlarıyla projeye destek verdi.