Dr. Öğr. Üyesi Meltem Akın Dikleli “3. Uluslararası - 21. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi”ne Katıldı

İstanbul Kültür Üniversitesi Hemşirelik Bölümü akademisyenlerimizden Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Meltem Akın Dikleli, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) tarafından 26-30 Kasım 2019 tarihleri arasında Aska Lara Resort & Spa Hotel- Antalya’da düzenlenen “Geleceği Birlikte Kurmak: Halk Sağlığında Çok Sektörlü Yaklaşım” temalı “3. Uluslararası - 21. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi”ne katıldı. 

Uluslararası uzman ve yetkililerin, Sağlık Bakanlığı üst düzey yöneticilerin, alan uzmanları ve akademisyenlerin katıldığı kongrede; sağlığın belirleyicileri, sağlığı tehdit eden riskli davranışların önlenmesi, sağlıklı yaşam tarzı, hava kirliliği ve sağlık etkilerin değerlendirilmesinde güncel yaklaşımlar, sürdürülebilir şehir sağlığı, bulaşıcı olmayan hastalıkların artan yükü, afetler, göç ve iklim değişikliğinin sağlığa etkileri, erken uyarı sistemleri, bulaşıcı hastalıklar, bağışıklama ve aşı reddi ile ilgili sorunlar, iş sağlığı, sağlık insan gücü ve sağlıkta şiddet, çocuk ve yaşlıların sağlığı ve cezaevleri gibi özel ortamlarda öncelikli sağlık sorunları, kadın ve kadına yönelik şiddet vb. pek çok konu tartışıldı. 

Dr. Öğr. Üyesi Meltem Akın Dikleli, Bilimsel Kurul Üyesi olduğu etkinlikte “Sağlık Bilimleri Öğrencilerinde Tasarruflu Su Kullanımına İlişkin Bilgi, Tutum ve Davranış Düzeyinin Belirlenmesi” başlıklı poster bildirisini sundu.

Kongre sonuç bildirgesi için...  e


 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 01/20/2020 - 09:31