2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Hakkında Duyuru

Sevgili öğrencilerimiz;

COVID-19 küresel salgınında bulaşın en aza indirilmesine yönelik faaliyetlerin artarak devam ettiği ülkemizde, yayılımın azaltılmasına katkıda bulunmak, öğrenci, akademik ve idari personel ile genel halk sağlığını tehlikeye atmamak amacıyla, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının 04.09.2020 tarihli “Yükseköğretim Kurumlarımızdaki 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde derslerin mümkün olduğunca uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılmasına” ilişkin yazısı ile YÖK tarafından hazırlanan “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Rehberi”nde yer alan ilkeleri de göz önünde bulundurarak, T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Senatosunun 10.09.2020 tarihli toplantısında yeni akademik yılın nasıl yürütüleceği / 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı görüşülmüştür.  

Hemşirelik Bölümü olarak 2020-2021 Yarıyılında;

1.    Teorik dersler, eğitim-öğretimin niteliği özenle korunarak uzaktan öğretim yoluyla İKÜ CATs dijital platformunda senkron (eş zamanlı) olarak yapılacaktır.
2.    Laboratuvar ve klinik uygulaması olan derslerin özelliğine göre ve bölümün gerekli gördüğü durumlarda “seyreltilmiş sınıf ve kampüs ilkesi”nin dikkate alınması ve kişisel koruyucu donanımların kullanılması koşulu ile hibrid eğitim modeline uygun olarak örgün öğretimle yüz yüze bir şeklinde  yapılacaktır. Ders programlarının ve müfredatın nasıl uygulanacağı konusunda detaylı bilgi İKÜ CATs dijital platformundan öğrencilerimizle paylaşılacaktır.
3.    Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının 04.09.2020 tarih ve “Yeni Korona Virüs Salgınında Eğitim Öğretim Süreçleri” konulu yazısında “uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi” tavsiyesi doğrultusunda hastanelerde veya ilgili kurumlarda yapılması gereken zorunlu stajlarımız, pandeminin seyrine göre 2020-2021 Bahar Döneminin sonunda yapılacaktır. 
4.    Güz Yarıyılı ölçme ve değerlendirmeleri, ders içeriklerine göre ve öğretim üyelerinin öngördüğü şekilde, uzaktan ve dijital imkanlardan faydalanılarak güvenliği arttırılmış proje, rapor, ödev, quiz ve sınavlar şeklinde yapılacaktır. Final ve bütünleme sınavları ise küresel salgının seyri ve ilgili makamlar tarafından alınacak kararlar göz önüne alınarak yüz yüze, mümkün olmayan durumlarda uzaktan yapılacaktır.
5.    YÖK tarafından salgının seyrine göre alınacak yeni kararlar bağlamında programda değişiklikler yapılabilir. Salgının seyrine göre programda yapılacak olası değişiklikler eş zamanlı olarak İKÜ CATs dijital platformundan öğrencilerimizle paylaşılacaktır.

Yeni akademik yılın öğrencilerimiz için sağlıklı, başarılı ve esen geçmesi dileklerimiz ile…
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 10/26/2020 - 15:02