COVID-19 Pandemisi ve Hemşirelik e-Paneli

İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 14 Mayıs 2020 tarihinde 12 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında “COVID-19 Pandemisi ve Hemşirelik” e-paneli gerçekleştirildi. Çok sayıda katılımcının olduğu panel, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekin Akalan ile Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Asiye Gül’ün moderatörlüğünde gerçekleşti. Etkinlik kapsamında davetli konuşmacı olan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ABD Yoğun Bakım BD Reanimayon Ünitesi Sorumlu Hemşiresi ve Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Başkanı Uzm. Hem. Ebru Kıraner; COVID-19 hastalarına yoğun bakım ünitesinde uygulanan tedavi ve bakım sürecini, COVID-19 hastalarının yoğun olarak bulunduğu SBÜ Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Sorumlu Hemşiresi Uzm. Hem. Serap Çelik; COVID şüpheli hastanın acil servise kabulünü ve Genel Cerrahi Sorumlu Hemşiresi Birgül Ödül Özkaya, yoğun bakım dışı yatan hasta servislerinde hemşirenin rolü konularında bilgi ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaştılar. Hemşirelik Bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Meral Madenoğlu Kıvanç ise Pandemide Hastane Organizasyonu konulu sunumunu gerçekleştirdi. Panel, katılımcıların soruları ve konuşmacıların yanıtları ile sonlandırıldı.

Son Güncelleme Tarihi: Per, 05/28/2020 - 18:41